Ρολά γλώσσας με μπέικον και αχνιστά πράσα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω, σκουπίζω καλά και αλατοπιπερώνω τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μέτριο ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση, βάζουμε 50 ml από το ελαιόλαδο, αρκετό μαύρο και λευκό πιπέρι, τον κόλιανδρο και το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και προσθέτω τα φιλέτα. Ανακατεύω ξανά, με τα χέρια, για να βρέξω καλά τα φιλέτα με το μείγμα, και τα απλώνω σε μονή στρώση στο ταψί. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και μαρινάρω τα φιλέτα για 1 ώρα.
-
Πλένω και σκουπίζω τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κόβω όλα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, πάλι κατά μήκος. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 50 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες πράσου και κρεμμυδιών για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τον άνηθο, συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το διατηρώ κατά μέρος, ζεστό. Σκουπίζω καλά την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας (θα τη χρησιμοποιήσω στη συνέχεια).
-
Βγάζω τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα τους και τα στραγγίζω καλά, χωρίς να τα σκουπίσω. Σε ένα ξύλο κοπής απλώνω 1 φέτα μπέικον και κατά μήκος της απλώνω ένα φιλέτο γλώσσας. Πασπαλίζω το φιλέτο με λίγο μαϊντανό και τυλίγω σε σφικτό ρολάκι, μαζί με το μπέικον, το οποίο θα τυλίξει εξωτερικά το φιλέτο. Στερεώνω το ρολάκι με οδοντογλυφίδες. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα και το υπόλοιπο μπέικον.
-
Στην κατσαρόλα που καθάρισα, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα ρολάκια για 3 - 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ομοιόμορφα. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά τα φιλέτα του ψαριού και να ροδίσει το μπέικον.
-
Μοιράζω σε πιάτα το μείγμα των αχνιστών πράσων και βάζω από δύο ρολάκια σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω. Αν θέλω, συνοδεύω με ρύζι.
User Reviews
Wow, this amazing!