Ριζότο με εσπεριδοειδή
Υλικά
Για το τελείωμα
Εκτέλεση
-
Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν και προσθέτω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτω το ρύζι. Συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και να γίνει διάφανο.
-
Σβήνω με το λικέρ πορτοκάλι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό με μια κουτάλα της σούπας και προσθέτω κουταλιές μόνο όταν δω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
-
Προσθέτω τους χυμούς το φρούτων, αφήνω να βράσει για 2 λεπτά το ριζότο και αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω τα ξύσματα, το βούτυρο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Yummy