προορισμός…γεύση!

Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι

Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Total Time 30 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το ρύζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω κρύο νερό ώστε να το καλύψει κατά 2 - 3 δάχτυλα, αλατίζω και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 12 - 15 λεπτά. Το στραγγίζω από λεπτό σουρωτήρι, το ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζω ξανά, καλά.

  2. Καθαρίζω την κατσαρόλα, βάζω να βράσει εκεί μπόλικο αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 6 - 7 λεπτά (ο φρέσκος μαγειρεύεται συντομότερα) και τον στραγγίζω καλά. Στο ίδιο νερό βράζω και τις γαρίδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζω και τις ξεφλουδίζω.

  3. Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ρίχνω τον αρακά, το ρύζι, τις γαρίδες, το αγγούρι και το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρι και τη μουστάρδα.

  2. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλατιέρα, ανακατεύω καλά και αν θέλω σκορπίζω από πάνω τα φιστίκια.

Keywords: ρυζοσαλάτα με αρακά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Wow, this amazing!