Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι
Υλικά
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Εκτέλεση
-
Βάζω το ρύζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω κρύο νερό ώστε να το καλύψει κατά 2 - 3 δάχτυλα, αλατίζω και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 12 - 15 λεπτά. Το στραγγίζω από λεπτό σουρωτήρι, το ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζω ξανά, καλά.
-
Καθαρίζω την κατσαρόλα, βάζω να βράσει εκεί μπόλικο αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 6 - 7 λεπτά (ο φρέσκος μαγειρεύεται συντομότερα) και τον στραγγίζω καλά. Στο ίδιο νερό βράζω και τις γαρίδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζω και τις ξεφλουδίζω.
-
Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ρίχνω τον αρακά, το ρύζι, τις γαρίδες, το αγγούρι και το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σάλτσα γιαουρτιού
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρι και τη μουστάρδα.
-
Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλατιέρα, ανακατεύω καλά και αν θέλω σκορπίζω από πάνω τα φιστίκια.
User Reviews
Wow, this amazing!