Ριζότο φούρνου με μελιτζάνα και μοτσαρέλα
Υλικά
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
-
Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και καβουρδίζω για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τυρί. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Για το ριζότο
-
Σε ένα αντικολλητικό γουόκ βάζω λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά, μεταφέρω τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά.
-
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνω το κρεμμύδι. Αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ και 2 κουτάλες από τον καυτό ζωμό. Μαγειρεύω το ρύζι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά συνεχίζοντας να προσθέτω ζωμό κάθε φορά που στεγνώνει. Μαγειρεύω για 20 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά φροντίζοντας να υπάρχει είναι αρκετά ζουμερό το ριζότο. Προσθέτω το βασιλικό και τις μισές σοταρισμένες μελιτζάνες και αφήνω στην άκρη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζω το μισό ριζότο στο σκεύος και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τη μισή μοτσαρέλα και καλύπτω το υπόλοιπο ριζότο. Σκεπάζω με την κρέμα, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.