Ριγκατόνι ογκρατέν με κιμά και κρέμα μοτσαρέλας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τον κιμά, την πάπρικα, την κανέλα και το θυμάρι και τον καβουρδίζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 20 λεπτά.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ριγκατόνι al dente. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τη μοτσαρέλα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. -
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα ζεστά ζυμαρικά, τη σάλτσα του κιμά και το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με 2 ξύλινες κουτάλες και αδειάζω τα υλικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτω με την κρέμα μοτσαρέλα και ισιώνω να καλύψω τα ζυμαρικά.
Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
User Reviews
Supreme