Ριγκατόνι με φρέσκα σύκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθούντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω (κρατάω ½ φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους) και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το μπέικον για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον. Βγάζω μόνο το μπέικον με ένα πιρούνι και το αφήνω να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Ρίχνω στο σκεύος τις φέτες των σύκων, σε μονή στρώση, επάνω στα κρεμμύδια, και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μελώσουν λίγο. Περιχύνω με το πετιμέζι (ή με το μείγμα από μέλι και βαλσαμικό ξίδι), αλατοπιπερώνω και ανακατεύω ελαφρώς.
-
Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το νερό που άφησα κατά μέρος και ανακατεύω με προσοχή. Μαγειρεύω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτω το σοταρισμένο μπέικον που άφησα κατά μέρος, τις λωρίδες προσούτο και τις φλούδες τυριού. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Terrific
Terrific