Ρεβιθάδα φούρνου με κριθαράκι
Υλικά
Για τα ρεβίθια
Για την ρεβιθάδα
Για τη σαλάτα
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τα ρεβίθια και προσθέτω τον ζωμό, το κρεμμύδι κομμένο στη μέση και τους γλυκάνισους και βάζω στη φωτιά. Βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω τα ρεβύθια και κρατάω το ζουμί που τα έβρασα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Βάζω σε μια γάστρα τα βρασμένα ρεβίθια, το κριθαράκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι. Προσθέτω το ζωμό από το βράσιμο των ρεβιθιών (πρέπει να είναι περίπου 500-600 ml) και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
-
Βάζω το φαγητό στο φούρνο και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το κριθαράκι το ζωμό και να μελώσει.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️