Ραβανί αφράτο με κρέμα ινδοκάρυδο
Υλικά
Για το σιρόπι
Για την κρέμα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Για το ραβανί
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζω σε λειτουργία το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Αφήνω να χτυπηθούν για 5 λεπτά και σταματάω το μίξερ.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνα καλά ταψάκι 20x30 εκ. Αδειάζω το μείγμα του ραβανί και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
-
Βγάζω το ραβανί από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Ρίχνω το χλιαρό σιρόπι και το αφήνω μέχρι να το γλυκό να το απορροφήσει εντελώς.
Για το σιρόπι
-
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα ινδοκάρυδο
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτω σε αργή ροή το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω. Αφήνω την κρέμα να γίνει χλιαρή, την αδειάζω επάνω στο ραβανί και την απλώνω καλά. Πασπαλίζω με έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρω αμέσως.