Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Υλικά
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Λαδώνω ελαφρώς 6 μικρά ατομικά ταρτάκια (ή μία μεγάλη φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 – 28 εκ.). Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη μπριζέ σε φύλλο πάχους 1/2 και, αφού μετρήσω τη διάμετρο από τα φορμάκια, κόβω το φύλλο σε 6 δισκάκια, λίγο μεγαλύτερα σε διάμετρο. Τα στρώνω στα φορμάκια (ή στρώνω το ενιαίο φύλλο στη μεγάλη φόρμα), φροντίζοντας να ντύσω καλά και τα τοιχώματα. Αν χρησιμοποιήσω την εύκολη ή την έτοιμη σφολιάτα, την ανοίγω με τα δάχτυλά μου για να απλώσει και την κόβω με τον ίδιο τρόπο.
Τρυπάω τις ζύμες σε διάφορα σημεία, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω τα φορμάκια στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
Για τη γέμιση
-
Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία και εκεί σοτάρω τα κυβάκια της πανσέτας ή του μπέικον, για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το λίπος τους. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 5 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν.
-
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα για 2 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτω την πανσέτα ή το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύω.
Για τα ταρτάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βγάζω από το ψυγείο τα φορμάκια (ή τη μεγάλη φόρμα), αφαιρώ τη μεμβράνη και μοιράζω εκεί το μείγμα της γέμισης. Σκορπίζω από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήνω για 40 – 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Σερβίρω τα ταρτάκια ζεστά ή χλιαρά και, αν θέλω, συνοδεύω με πράσινη σαλάτα εποχής.
User Reviews
Tastes great!