προορισμός…γεύση!

Ψωμί με δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι

Ψωμί με δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 35 mins Cook Time 55 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 1

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω το χτυπημένο αυγό και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.

  3. Κάνω μια λακκούβα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ρίχνω εκεί το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύω αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια (ή εξαρχής με το «γάντζο» του μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια μάζα μαλακή και λεία. Τη ζυμώνω για περίπου 8 λεπτά με τα χέρια (ή για άλλα 5 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να μαλακώσει καλά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

  4. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τα χέρια για άλλα 6 – 8 λεπτά (ή για άλλα 5 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να γίνει αφράτη, μαλακή, ελαστική και να μην κολλά πια στα χέρια. Την πλάθω σε καρβέλι, το χαράζω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και το μεταφέρω στη λαμαρίνα (ή στο ταψί).

  5. Ψήνω για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει ωραία. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα πριν το κόψω.

Keywords: ψωμί με δίκοκκο αλεύρι,γιαούρτι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Θεοδοσια

    Μόλις το έφτιαξα Ντινα μου. Φουσκώνει Τέλει. Μακάρι να μπορούσα να σας στείλω φωτογραφία από τον φούρνο μου. Ούτε 8 λεπτά δεν είναι που το έβαλα να ψηθεί. Φοβερό. Περιμένω να δοκιμάσω και την γεύση αλλά σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. ❤

  2. sophiemcbeath4

    ❤️ ❤️ ❤️