Ψαροσουβλάκια στο γκριλ με πέστο ρόκας
Υλικά
Για τα σουβλάκια
Για το πέστο ρόκας
Εκτέλεση
Πέστο ρόκας
-
Πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή σε γουδί) το σκόρδο με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτω τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα φιστίκια (ή τα αμύγδαλα), το τριμμένο τυρί, το χυμό λεμονιού, ελάχιστη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω την πολτοποίηση μέχρι να φτιάξω μια μέτρια πάστα. Τη μεταφέρω σε μπολάκι, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο μέχρι να σερβίρω.
Σουβλάκια ψαριού
-
Βάζω όλους τους κύβους ψαριών σε ένα βαθύ ταψάκι, περιχύνω με το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μέχρι να γυαλίσουν παντού. Περνάω τα κομμάτια ψαριού εναλλάξ από κάθε είδος από 8 μικρές μεταλλικές σούβλες (ή 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι) και αλατοπιπερώνω από όλες τις μεριές. Θα τα ψήσω είτε στο γκριλ είτε σε αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα.
Στο τηγάνι
-
Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα, σε δυνατή φωτιά, χωρίς ελαιόλαδο. Όταν κάψει, βάζω τα σουβλάκια στη σειρά (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλα) και τα ψήνω για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να μαλακώσουν.
Στο γκριλ
-
Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά και τοποθετώ μια μικρή σχάρα σε ένα ρηχό ταψάκι, σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Βάζω τα σουβλάκια επάνω στη σχάρα αυτή και τα ψήνω για 3 - 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
Τα σερβίρω αμέσως, ζεστά και συνοδεύω με το πέστο ρόκας, σαν σάλτσα.
User Reviews
Flavorful