προορισμός…γεύση!

Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά

Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 40 mins Total Time 55 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το ψαρονέφρι, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.

  2. Προσθέτω το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.

  3. Σβήνω με 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα μια πυκνή σάλτσα.
    Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή αρωματικό κουκους.

Keywords: ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ,μπαχαρικά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Yummy