Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το ψαρονέφρι, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.
-
Προσθέτω το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
-
Σβήνω με 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα μια πυκνή σάλτσα.
Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή αρωματικό κουκους.
User Reviews
Yummy