Ψαρονέφρι με σάλτσα σύκου και άγριο ρύζι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Μαγειρεύω το άγριο ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το αφήνω κατά μέρος.
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φετάκια του κρέατος, τα αλευρώνω και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα. -
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα φιλετάκια σε μονή στρώση (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρω σε δύο δόσεις), μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Με ένα κουτάλι αφαιρώ όλο σχεδόν το λάδι από το σκεύος και σβήνω με το κονιάκ. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και σβήνω ξανά με το κρασί. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνω τα σύκα, την κανέλα και το ζωμό και αλατοπιπερώνω. Μόλις πάρει βράση το υγρό χαμηλώνω τη φωτιά και τα σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
-
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρω όλη τη σάλτσα με τα σύκα στο μπλέντερ. Την πολτοποιώ, την ξαναρίχνω στην κατσαρόλα, προσθέτω το πετιμέζι και ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνω και πάλι τα φιλετάκια στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρουν μια βράση.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τα φιλετάκια σε πιάτα και περιχύνω με τη σάλτσα. Συνοδεύω με το άγριο ρύζι και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exciting!