Ψαρονέφρι με μπλε τυρί Δανίας και λαχανικά
Υλικά
Για το ψαρονέφρι
Για τα λαχανικά
Για την σάλτσα
Εκτέλεση
Για τα φιλέτα
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το μπλε τυρί Δανίας & τα αποξηραμένα φρούτα.
-
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος, έτσι ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση με το μπλε τυρί. Κλείνουμε τα φιλέτα και τα δένουμε με μαγειρικό σπάγκο.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα φιλέτα και τα θωρακίζουμε στο τηγάνι.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16-18 λεπτά.
Για τα λαχανικά
-
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το χυμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν και να καραμελώσουν.
Για τη σάλτσα
-
Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
Για το σερβίρισμα
-
Αφού βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 λεπτά και τα κόβουμε σε 4-5 φέτες. Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με τα λαχανικά και τη σάλτσα.
User Reviews
Tastes great!