Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Υλικά
Για το ριζότο
Για την πράσινη κρέμα
Για τον ζωμό γαρίδας
Για τις γαρίδες
Εκτέλεση
Για τον ζωμό
-
Bάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κεφάλια και τα κελύφη, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τον μαραθόσπορο. Σωτάρω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το νερό και αφήνω τον ζωμό να σιγοβράζει όση ώρα ετοιμάζω την κρέμα.
Για την πράσινη κρέμα
-
Καθαρίζω, πλένω, στεγνώνω και ψιλοκόβω τα χορταρικά. Τα βάζω στο μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή, πράσινη κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτω το τυρί και την πάστα σκόρδου και ανακατεύω καλά.
Για το ριζότο
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω το ρύζι. Πασπαλίζω με το τζίντζερ και τον μαραθόσπορο και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, τοποθετώ ένα σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές ζωμό. Συνεχίζω προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που βλέπω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση και μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, αλ ντέντε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 20-25 λεπτά περίπου. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την πράσινη κρέμα. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το ριζότο σε μια μεγάλη πιατέλα. Στολίζω με τις γαρίδες και σερβίρω με λίγες φλοίδες παρμεζάνας.
User Reviews
Really good!