Πουγκιά λαχανικών με ανθότυρο στο φούρνο
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ελάχιστα. Μετριάζω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύω και προσθέτω το σκόρδο και το μπρόκολο. Ανακατεύω απαλά και σοτάρω για 2 λεπτά.
-
Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.
-
Ρίχνω το θυμάρι και την πάπρικα, ανακατεύω απαλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζω το περιεχόμενο σε μια μεγάλη και λεπτή σήτα και το αφήνω να στραγγίξει από τα υγρά του για 10 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ανθότυρο και το αυγό, χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα στραγγισμένα λαχανικά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα.
Πουγκιά
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.
-
Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας και το κόβω κατά μήκος στη μέση. Στη μία στενή άκρη κάθε κομματιού βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των λαχανικών. Φέρνω τις πλαϊνές άκρες του κάθε κομματιού προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό. Βάζω τα δύο ρολά στο λαδωμένο ταψί.
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα -κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 - 11 φύλλα επομένως θα ετοιμάσω 20 - 22 πουγκάκια.
-
Τα λαδώνω στην επιφάνειά τους και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα σερβίρω ζεστά.
User Reviews
Wow, this amazing!
Wow, this amazing!