προορισμός…γεύση!

Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας

Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τον πουρέ πατάτας

Για τον πουρέ κολοκύθας

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας

Εκτέλεση

Video
Off On

Πουρές πατάτας

  1. Βάζω τις πατάτες με μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο και αλατισμένο νερό και τις βράζω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζω και τις πολτοποιώ με το μύλο λαχανικών, ή με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ (αποφεύγω το μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης).

  2. Προσθέτω το ζεστό γάλα και το ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με μια ξύλινη κουτάλα) και ρίχνω τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω καλά.

Πουρές κολοκύθας

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την ψίχα της κολοκύθας σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει.

  2. Τη στραγγίζω, τη σκουπίζω καλά και τη λιώνω με τον ίδιο τρόπο που έλιωσα τις πατάτες. Αδειάζω τον πουρέ σε ένα ψιλό σουρωτήρι-σήτα και τον αφήνω για 30 λεπτά, για να στραγγίξει καλά. Τον μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
    Αφήνω τους δύο πουρέδες να κρυώσουν.

Ντρέσινγκ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα μπολ, τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
    Μοιράζω τους πουρέδες σε πιάτα και τους περιχύνω με το ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.

Note

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

  • Αν θέλω να μετατρέψω αυτή τη σαλάτα σε νοστιμότατο κύριο πιάτο, προσθέτουμε 1 μέτρια κονσέρβα τόνου σε νερό, καλά στραγγισμένου, ή 130 γρ. βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια ή 150 γρ. βραστό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομματιασμένο.
  • Μπορώ να δώσω έξτρα άρωμα στη σαλάτα με ένα από τα παρακάτω αρτύματα: λεπτοκομμένες φέτες ακέρωτου λεμονιού κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα, ή φιλέτα από μαρινάτο γαύρο τυλιγμένα σε ρολάκια, ή σφικτοβρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα, ή καλής ποιότητας καρδιές αγκινάρας σε βαζάκι, στραγγισμένες, ή λίγα σοταρισμένα και καλά στραγγισμένα μανιτάρια, μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Keywords: πουρες διχρωμος κολοκυθας-πατατας

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Supreme