Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας
Υλικά
Για τον πουρέ πατάτας
Για τον πουρέ κολοκύθας
Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας
Εκτέλεση
Πουρές πατάτας
-
Βάζω τις πατάτες με μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο και αλατισμένο νερό και τις βράζω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς, τις ξεφλουδίζω και τις πολτοποιώ με το μύλο λαχανικών, ή με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ (αποφεύγω το μούλτι γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης).
-
Προσθέτω το ζεστό γάλα και το ελαιόλαδο, ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με μια ξύλινη κουτάλα) και ρίχνω τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω καλά.
Πουρές κολοκύθας
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την ψίχα της κολοκύθας σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Αλατίζω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει.
-
Τη στραγγίζω, τη σκουπίζω καλά και τη λιώνω με τον ίδιο τρόπο που έλιωσα τις πατάτες. Αδειάζω τον πουρέ σε ένα ψιλό σουρωτήρι-σήτα και τον αφήνω για 30 λεπτά, για να στραγγίξει καλά. Τον μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Αφήνω τους δύο πουρέδες να κρυώσουν.
Ντρέσινγκ
Note
ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
- Αν θέλω να μετατρέψω αυτή τη σαλάτα σε νοστιμότατο κύριο πιάτο, προσθέτουμε 1 μέτρια κονσέρβα τόνου σε νερό, καλά στραγγισμένου, ή 130 γρ. βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια ή 150 γρ. βραστό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομματιασμένο.
- Μπορώ να δώσω έξτρα άρωμα στη σαλάτα με ένα από τα παρακάτω αρτύματα: λεπτοκομμένες φέτες ακέρωτου λεμονιού κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα, ή φιλέτα από μαρινάτο γαύρο τυλιγμένα σε ρολάκια, ή σφικτοβρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα, ή καλής ποιότητας καρδιές αγκινάρας σε βαζάκι, στραγγισμένες, ή λίγα σοταρισμένα και καλά στραγγισμένα μανιτάρια, μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
User Reviews
Supreme