Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (και τις φέτες πορτοκαλιού) και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Για την πίτα
-
Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος).
-
Βάζω σε μια λεκανίτσα τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (ηλιέλαιο, γιαούρτι, μπέικιν, ξύσμα, βανίλιες, φύλλο κρούστας) και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω ένα μίγμα λείο και αφράτο. Το αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
-
Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι και αδειάζω το μίγμα της λεκάνης. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι και σκορπάω τις φέτες πορτοκαλιού. Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Η πορτοκαλόπιτα απλά δεν υπάρχει , όπου την έχω προσφέρει έχει κάνει θραύση .
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες συνταγές σας
Είναι εξαιρετική η πορτοκαλόπιτα σου Ντίνα μου!Την κάνω χρόνια και πάντα πετυχαίνει!Να είσαι πάντα γερή να μας δίνεις όμορφες και νόστιμες συνταγές!!!
Amazing
Απίστευτη! Οσα και αν εχω κανει απο εσας ειναι εκπληκτικα!
❤️ ❤️ ❤️