Πορκέτα μαύρου χοίρου με γλάσο ξυδιού, κολοκάσι και γλυκοπατάτες
Υλικά
Για την πορκέτα
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Για το γλάσο
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το μηλόξιδο, την κανέλα, τους γλυκάνισους και το τζίντζερ και βράζω σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτω το πετιμέζι, αλατίζω και βράζω για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο γλάσο.
Για την πορκέτα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C ψήσιμο πάνω κάτω. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι και αλάτι και πασπαλίζω με το μείγμα την πορκέτα. Τη μεταφέρω σε μια γάστρα και αλείφω με αρκετό από το γλάσο. Σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω για 1 ώρα και 20 λεπτά.
-
Ξεσκεπάζω την πορκέτα, και βάζω τις ρίζες και το κομμένο σκόρδο, αλείφω τις ρίζες με το βούτυρο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά. Προσθέτω τα αχλάδια και τα αφήνω να ψηθούν για 10 λεπτά ακόμη.
-
Βγάζω την πορκέτα από το φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Την σερβίρω σε πιατέλα και ραντίζω με το υπόλοιπο ξυδάτο γλάσο.