Πολύσπορο ψωμί με μέλι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το νερό και το γάλα (χλιαρά). Προσθέτω το μέλι και τη μαγιά, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει η μαγιά να αφρίζει.
-
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο. Ρίχνω το αλάτι και αφήνω το ζυμωθεί για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή αφράτη ζύμη. Αν είναι πολύ μαλακή, προσθέτω πασπαλιστά λίγο επιπλέον αλεύρι αλλά όχι περισσότερο από 1-2 κουταλιές.
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθω σε μακρόστενη φρατζόλα. Την βάζω στη λαδωμένη φόρμα, σκεπάζω με μια πετσέτα και την αφήνω για 45 λεπτά να ξαναφουσκώσει.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω το ψωμί για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το ψωμί για 15-20 λεπτά πριν το ξεφορμάρω.
User Reviews
Εντελώς λάθος συνταγή. Τα υγρά είναι τόσα πολλά που θέλει να ρίξεις πολύ αλεύρι ακόμη.