Πλαστός με σπανάκι και καλαθάκι Λήμνου
Υλικά
Για το χυλό
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο και λαδώνω γενναιόδωρα ένα ταψί διαμέτρου 22x33 εκ.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω το σπανάκι, το αλατίζω και το «τρίβω» με τα χέρια μου για να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε κύβους. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω το γιαούρτι, το αυγό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Για το χυλό
-
Βάζω το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω τη σόδα, το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
-
Αδειάζω στο ταψί τη μισή ποσότητα από το χυλό, στρώνω με τη σπάτουλα ώστε να καλύψει τον πυθμένα και από πάνω σκορπίζω ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης. Περιχύνω τη γέμιση με τον υπόλοιπο χυλό και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια και να ξεκολλάει στις άκρες από το ταψί.