προορισμός…γεύση!

Πίτσα με ρευστή ζύμη και chorizo

0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 30 mins Total Time 40 mins Cooking Temp: 200  °C Servings: 4

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το αλεύρι σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα (δεν είναι απαραίτητο να διαλυθούν οι σβόλοι εντελώς). Τέλος, προσθέτω την μαγιά και ανακατεύω καλά.

Για την πίτσα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ρηχό ταψάκι για πίτσα διαμέτρου 26-28 εκ. και πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Ρίχνω το μείγμα και το απλώνω για να καλύψει όλο το ταψάκι και να είναι παντού ισόπαχο.

  1. Με ένα κουτάλι περιχύνω με τη σάλτσα και το πετιμέζι, πασπαλίζω με λίγη ξερή ρίγανη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά.

  1. Βγάζω την μισοψημένη πίτσα από το φούρνο, σκορπίζω το αλλαντικό και την μοτσαρέλα και επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.

  1. Σερβίρω σκορπίζοντας λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *