προορισμός…γεύση!

Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 10 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Πλένω και στεγνώνω το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόβω οριζόντια σαν «βιβλίο». Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζω το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο γκριλ για 8-10 λεπτά σε κάθε μεριά. Βγάζω το φιλέτο από το φούρνο και αλλάζω τη θερμοκρασία στους 180°C στις αντιστάσεις.

  2. Απλώνω τις πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και το βασιλικό. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζω στις πίτες. Μοιράζω τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και σκορπίζω τη μοτσαρέλα. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Τι καλύτερο από σπιτική και εύκολη πίτσα; Το κοτόπουλου & η μοτσαρέλα αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος. Ακόμα, η μοτσαρέλα και το αγελαδινό βούτυρο ενισχύουν την απόδοσή της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν το βάρος τους!

Keywords: πίτσα ψητό κοτόπουλο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Mouth-watering