Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
Υλικά
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το κρασί και το φιλέτο του σολομού, πασπαλίζω με πιπέρι και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω για 10 λεπτά, ώστε το κρασί μόλις που να ανακινείται, γυρίζοντας το φιλέτο δυο-τρεις φορές, μέχρι να αποκτήσει απαλό ανοιχτό χρώμα και να μαγειρευτεί μέχρι το κέντρο του. Αποσύρω, στραγγίζω το φιλέτο, το αφήνω να κρυώσει και το κομματιάζω (αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια, αν υπάρχουν).
-
Βάζω τις αραβικές πίτσες σε ένα μεγάλο, ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τις αλείφω με το ελαιόλαδο. Επάνω στις πίτες μοιράζω τις καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες και 100 γρ. από τη μοτσαρέλα και τις ψήνω για 8 λεπτά.
-
Στο μεταξύ, καθαρίζω τα αβοκάντο, πετάω τα κουκούτσια και ψιλοκόβω τη σάρκα του. Τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
-
Μόλις περάσει το 8λεπτο ψήσιμο, βγάζω το ταψί από το φούρνο και μοιράζω στις πίτσες το αβοκάντο, τον κομματιασμένο μαγειρεμένο σολομό, τις λωρίδες του καπνιστού σολομού, την κάππαρη και την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσει η μοτσαρέλα.
Βγάζω τις πίτσες, τις πασπαλίζω με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις σερβίρω αμέσως.