Πιτάκια με περισσεύματα λαχανόρυζου
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το λαχανόρυζο και το τριμμένο κασέρι.
Για τα πιτάκια
-
Κόβω κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 - 4 λωρίδες πλάτους 6 εκατοστών. Στη μία στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζω από 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Διπλώνω τη μία γωνία του φύλλου πάνω στη γέμιση, φτιάχνοντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζω το χιαστί δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω τελικά ένα τρίγωνο πιτάκι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες των φύλλων, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνολικά φτιάχνω 12 - 14 πιτάκια.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με το μαύρο ή το απλό σουσάμι. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα πιτάκια. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Note
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ: Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά και πιο βαριά.
User Reviews
Mouth-watering