Πίτα σφολιάτα με φρέσκο σολομό και τυρί κρέμα
Υλικά
Για το άλειμμα
Εκτέλεση
-
Πλένω, σκουπίζω και αφαιρώ τα κόκκαλα από τα φίλετα σολομού. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για την μαρινάδα.
-
Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτα και τοποθετώ στο κέντρο ένα φιλέτο σολομού. Αλείφω με την μαρινάδα και τοποθετώ από πάνω ένα ακόμα φιλέτο σολομού (το ένα επάνω στο άλλο). Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πιέζοντας να καλύψω τους σολομούς. Με ένα μαχαίρι αφαιρώ όση σφολιάτα περισσεύει και με ένα μαχαιράκι κάνω μικρές τομές σε όλη την επιφάνεια. Μεταφέρω τη χαραγμένη σφολιάτα επάνω στο «πακέτο» του σολομού και πιέζω να κολλήσει καλά. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω τα «πακέτα» σε ένα ξύλο κοπής και τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Μεταφέρω τις σφολιάτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω όλη την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω για 15 λεπτά πριν σερβίρω.