Πίτα με χόρτα της Άνοιξης και κοτόπουλο
Υλικά
Για το ψήσιμο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 26-28 εκ.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο, την πιπεριά και το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
-
Πλένω καλά όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, αλατίζω καλά και τρίβω με τα χέρια μου για να μαραθούν. Τα στίβω και τα μεταφέρω σε μια λεκάνη. Προσθέτω το κοτόπουλο με το πράσο και την πιπεριά, την τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.
-
Στρώνω 4 χωριάτικα φύλλα στο ταψάκι, λαδώνοντάς τα καλά μεταξύ τους, φροντίζοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση και ισιώνω με ένα κουτάλι. Γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν από τα τοιχώματα και καλύπτω με τα 3 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Τέλος, στρώνω το τελευταίο φύλλο, τσαλακωμένο, πιέζοντάς με ένα κουτάλι στις άκρες του για να «σφινώσει» στα τοιχώματα.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για το ψήσιμο (αυγά, γάλα, αλάτι, πιπέρι) και ραντίσω όλη την πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
User Reviews
Exciting!