προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την κρέμα κολοκύθας

Για το μίγμα με φρέσκο τυρί κρέμα:

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ριγατόνι και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.

Για την κρέμα κολοκύθας

  1. Κόβω την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ρίχνω στο μούλτι. Προσθέτω το κρεμμύδι, το θυμάρι και το αλεύρι. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η κολοκύθα. Ανοίγω το μούλτι, προσθέτω 3 κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και πολτοποιώ για ακόμη 1 λεπτό. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.

Για την κρέμα τυριού

  1. Βάζω στο μούλτι το τυρί κρέμα, το αυγό, το θυμάρι και 1 κουταλιά από το λιωμένο βούτυρο. Πολτοποιώ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλας ζαχαροπλαστικής και το αφήνω στην άκρη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και το βουτυρώνω. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα αλλάζοντας λίγο τη φορά τους έτσι ώστε να δημιουργούνται διαφορετικές γωνίες. Συνεχίζω έτσι μέχρι να στρώσω όλα τα φύλλα. Πιάνω όλα τα φύλλα μαζί και τα μεταφέρω στη βουτυρωμένη φόρμα, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας τις ακρούλες τους να εξέχουν.

  3. Τοποθετώ τα ριγατόνι όρθια σε κυκλική σειρά (στριμωγμένα μεταξύ τους) γεμίζοντας όλη τη φόρμα. Γεμίζω τα ριγατόνι με τις δύο κρέμες (εναλλάξ).

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πασπαλίζω τα ριγατόνι με τη μοτσαρέλα και ραντίζω με το μείγμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Keywords: πίτα ριγκατόνι κολοκύθα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!