Πίτα με κοτόπουλο, κράνμπερις και γραβιέρα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και με τη βοήθεια ενός πιάτου κόβω ένα κύκλο διαμέτρου 25 εκ. Απλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω και πάλι σε ένα κύκλο διαμέτρου 30 εκ. Αφήνω τα φύλλα στην άκρη.
-
Βάζω το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω τον πολτό του κρεμμυδιού και των σκόρδων και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το κοτόπουλο και τα κράνμπερις και μαγειρεύω για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατίζω και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει. -
Τοποθετώ τον μικρότερο κύκλο σφολιάτας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφω στην περιφέρεια με χτυπημένους κρόκους. Βάζω την τριμμένη γραβιέρα στο κέντρο και την σκεπάζω με το σοταρισμένο κοτόπουλο έτσι ώστε να καλύψω το τυρί και στην κορυφή και στα πλάγια. Σκεπάζω με το μεγαλύτερο φύλλο και διπλώνω στις άκρες για να ενωθούν τα δύο φύλλα. Αλείφω καλά με χτυπημένους κρόκους και βάζω την πίτα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βγάζω την πίτα από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι, χαράζω (χωρίς να κόψω) την επιφάνεια με γραμμές. Αλείφω και πάλι με κρόκο αυγού και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Εάν δω ότι παίρνει πολύ χρώμα, μετά τα 20 λεπτά, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C.
Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!