προορισμός…γεύση!

Πίτα κουρού με πράσα και ρόκα

Πίτα κουρού με πράσα και ρόκα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 40 mins Servings: 10

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την πίτα

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω κατά μέρος.

Ζύμη

  1. Βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια λεκανίτσα και προσθέτω το αλάτι, τη ρίγανη και την πάπρικα. Προσθέτω τα κομματάκια βουτύρου και τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο αλεύρι, με έντονες και γρήγορες κινήσεις ώστε να ενωθούν με το αλεύρι και το μείγμα να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα. Προσθέτω το γιαούρτι και το αυγό και συνεχίζω να ζυμώνω καλά τα υλικά με τα χέρια μου για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο ζυμάρι. Το πλάθω σε μπάλα, το τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 36 - 38 εκ., ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.

  2. Ξετυλίγω τη ζύμη και τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη το ένα κομμάτι ζύμης, σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο λίγα εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (περίπου 40 εκ.). Το στρώνω προσεκτικά το ανοιγμένο φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

  3. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί. Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο όση και η διάμετρος του ταψιού και σκεπάζω τη γέμιση. Φέρνω τις άκρες του κάτω φύλλου προς τα μέσα και τις στριμώχνω στα τοιχώματα του ταψιού για να σφραγίσω τη γέμιση.

  4. Χαράζω την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την περιχύνω με το γάλα και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με το σουσάμι και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω την πίτα για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.

Keywords: πιτα κουρου με πρασα ροκα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exciting!