Πέρκα με πορτοκάλι στο φούρνο και χόρτα τσιγαριαστά
Υλικά
Για την πέρκα
Για τα χόρτα
Εκτέλεση
Για την πέρκα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πλένω καλά την πέρκα και ελέγχω για τυχόν κοκκαλάκια. Αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα κομμάτια σε ένα ταψάκι. Σκορπίζω τις φέτες πορτοκαλιού και το μαραθόσπορο, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω το ψάρι για 30 λεπτά περίπου. Αποσύρω από το φούρνο και σκεπάζω για να διατηρηθεί ζεστό.
Για τα χόρτα
-
Πλένω και καθαρίζω καλά όλα τα χορταρικά, πετάω τα χοντρά κοτσάνια και χοντροκόβω. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκια) και το πράσο και τσιγαρίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τα χορταρικά (σπανάκι, άγρια χόρτα, μυρώνια) και τσιγαρίζω ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τις ντομάτες και ½ φλιτζάνι νερό, αλατίζω και αφήνω να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτω τον άνηθο, τον μάραθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
-
Σερβίρω, μοιράζοντας από 2-3 μεγάλες κουταλιές χόρτα σε κάθε πιάτο και τοποθετώ 1 μερίδα ψάρι στο καθένα.
User Reviews
Wow, this amazing!