προορισμός…γεύση!

Πένες σιτσιλιάνα με μελιτζάνα και φέτα

0 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 20 mins Total Time 25 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω, σκουπίζω τη μελιτζάνα και την κόβω σε μικρούς κύβους. Τους βάζω σε ένα μπολ, πασπαλίζω με μπόλικο αλάτι και τους αφήνω για 15 λεπτά να βγάλουν την πικρίλα τους. Ξεπλένω καλά με άφθονο νερό και τους στίβω με τα χέρια μου.

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τις πένες και τις βράζω al dente.
    Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 1-2 λεπτά, προσθέτω την μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας.

  1. Ρίχνω τη σάλτσα αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτω τη φέτα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό. Ανακινώ το τηγάνι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ζυμαρικά, πένες, σιτσιλιάνα, μελιτζάνες, φέτα, εύκολο, γρήγορο, σάλτσα basilico,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *