προορισμός…γεύση!

Πένες με τόνο και ελιές

Πένες με τόνο και ελιές

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 20 mins Total Time 25 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Summer

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

  2. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.

  3. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πεννες τονο ελιες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Yummy