Πένες με σκορδάτες γαρίδες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις πένες και τις βράζω αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάω 200 ml νερό, στραγγίζω τις πένες και τις διατηρώ ζεστές.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το φινόκιο και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 4-6 λεπτά. Μεταφέρω τα υλικά σε ένα πιάτο και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες, πασπαλίζω με τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το βούτυρο και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
-
Σβήνω με το μπράντι και αφήνω να μαγειρευτούν για 1 λεπτό. Βγάζω τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνω στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι. Ανακατεύω με το σύρμα για να διαλυθεί μέσα στη σάλτσα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και ρίχνω το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
-
Ρίχνω τις βρασμένες πένες, τα σοταρισμένα λαχανικά, τις γαρίδες και τις λιαστές ντομάτες. Πασπαλίζω με την παρμεζάνα, ανακινώ το τηγάνι και σκορπίζω τον μάραθο. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.