Πελμένι σούπα – Πελμένι με βούτυρο και πάπρικα
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τα πελμένι
-
Προετοιμάζω τη συνταγή από τη βασική συνταγή ΕΔΩ.
Για τη σούπα
-
Πλένω καλά τα κόκκαλα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και βάζω σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνω για 10 λεπτά. Αδειάζω τα κόκκαλα σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω με κρύο νερό να φύγει ο αφρός. Καθαρίζω την κατσαρόλα την επαναφέρω στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα λαχανικά και τα σοτάρω για 4 λεπτά. Προσθέτω τα καθαρά κόκκαλα και γεμίζω την κατσαρόλα με 4 λίτρα καθαρό νερό.
-
Σε ένα κομμάτι τούλι δένω τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι και ρίχνω το δεματάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τοποθετώ 1 μεγάλο σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα και σουρώνω εκεί τον ζωμό.
-
Βάζω στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τα μισά πελμένι σε ένα πιάτο και σερβίρω τα υπόλοιπα με τον ζωμό.
Για τα σουρωτά
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα πελμένι. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχούν καλά από το βούτυρο και τα σερβίρω σε πιατέλα. Σκορπίζω λίγο σχοινόπρασο και λίγο γιαούρτι.
User Reviews
Tastes great!