προορισμός…γεύση!

Πελμένι σούπα – Πελμένι με βούτυρο και πάπρικα

Πελμένι σούπα – Πελμένι με βούτυρο και πάπρικα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 75 mins Cook Time 10 mins Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα πελμένι

  1. Προετοιμάζω τη συνταγή από τη βασική συνταγή ΕΔΩ.

Για τη σούπα

  1. Πλένω καλά τα κόκκαλα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και βάζω σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνω για 10 λεπτά. Αδειάζω τα κόκκαλα σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω με κρύο νερό να φύγει ο αφρός. Καθαρίζω την κατσαρόλα την επαναφέρω στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα λαχανικά και τα σοτάρω για 4 λεπτά. Προσθέτω τα καθαρά κόκκαλα και γεμίζω την κατσαρόλα με 4 λίτρα καθαρό νερό.

  2. Σε ένα κομμάτι τούλι δένω τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι και ρίχνω το δεματάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τοποθετώ 1 μεγάλο σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα και σουρώνω εκεί τον ζωμό.

  3. Βάζω στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τα μισά πελμένι σε ένα πιάτο και σερβίρω τα υπόλοιπα με τον ζωμό.

Για τα σουρωτά

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα πελμένι. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχούν καλά από το βούτυρο και τα σερβίρω σε πιατέλα. Σκορπίζω λίγο σχοινόπρασο και λίγο γιαούρτι.

Keywords: πελμένι σούπα – πελμένι με βούτυρο,πάπρικα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Tastes great!