προορισμός…γεύση!

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού και φρέσκα σύκα

Πάβλοβα σοκολάτας με κρέμα φουντουκιού και φρέσκα σύκα

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 40 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Summer

Υλικά

Για την βάση

Για την κρέμα φουντουκιού

Για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την βάση:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Σχεδιάζω με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ., επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζω το χαρτί μέσα στη λαμαρίνα.
  2. Βάζω τα ασπράδια με 55 γρ. από την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλιστά, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα της μαρέγκας μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη και να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Μεταφέρω τη μαρέγκα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτω την πούδρα φουντουκιού, την τριμμένη σοκολάτα και τα μπισκότα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και μόλις ενωθούν τα υλικά αδειάζω την μαρέγκα επάνω στο κέντρο του κύκλου που έχω σχεδιάσει. Με μια σπάτουλα απλώνω την μαρέγκα μέχρι να καλύψω όλο τον κύκλο (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια απλωμένο). Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
  4. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ, χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη (20 γρ.) και το κορν φλάουρ και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω τον λοβό βανίλιας και «ξύνω τα σποράκια». Ρίχνω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, τα σποράκια και τα ξυλάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει μια βράση.
  3. Βάζω ένα σουρωτήρι στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του ζεστού γάλακτος. Ανακατεύω γρήγορα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτω άλλο 1/3 γάλακτος. Συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω την τελευταία δόση γάλακτος και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και την βάζω πάλι στη φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την κρέμα.
  4. Αδειάζω την κρέμα σε ένα πιρέξ, σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε επάνω στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει στο ψυγείο.
  5. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την αδειάζω σε ένα μπολ. Χτυπάω με το σύρμα για να αφρατέψει και προσθέτω την πάστα φουντουκιού και το μαλακωμένο βούτυρο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει αφράτη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και με το μίξερ χειρός.

Συναρμολόγηση:

  1. Αδειάζω την κρέμα επάνω στην κρύα, σοκολατένια βάση και απλώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τα σύκα, τα φουντούκια και το ξύσμα σοκολάτας. Ραντίζω με λίγο σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω.
Keywords: πάβλοβα σοκολάτας κρέμα φουντουκιού φρέσκα σύκα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful