Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
Υλικά
Για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Βράζω τις πατάτες για 30 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζω και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις λιώνω με το πιρούνι ή με το πρες πουρέ ή με το μύλο λαχανικών (όχι όμως με το μούλτι ή το μπλέντερ) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω αμέσως τα τυριά και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
-
Στη συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, το αλεύρι (ή το καλαμποκάλευρο), την τριμμένη φρυγανιά (ή το σιμιγδάλι), το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, τα αυγά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει.
-
Το βγάζω από το ψυγείο και ελέγχω την πυκνότητά του: αν είναι ακόμα κάπως υδαρό προσθέτω λίγη ακόμα φρυγανιά ή αλεύρι.
Τηγάνισμα
-
Ρίχνω το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, φροντίζοντας η στάθμη να φτάνει πάνω από τη μέση του σκεύους. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Πλάθω με το μείγμα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πανάρω ως εξής: Βάζω σε ένα μπολ τα χτυπημένα αυγά, σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και σε ένα τρίτο μπολ βάζω την τριμμένη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και λίγη πάπρικα. Περνάω τα κεφτεδάκια πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από την αρωματισμένη φρυγανιά.
-
Τα τηγανίζω στο καυτό λάδι σε δόσεις των 4 - 5 κομματιών, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω ζεστά.
User Reviews
Tastes great!