Πατατόπιτα με τυρί κρέμα και γαλοπούλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, το γάλα, το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω για να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες (με μαντολίνο). Τις ρίχνω στο μπολ με το μείγμα, προσθέτω τη γαλοπούλα και ανακατεύω απαλά για να αλειφθούν καλά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
-
Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (βάση και τοιχώματα). Αδειάζω το μείγμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 50 λεπτά. Αν δω ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος σκουρύνει πολύ η επιφάνεια, καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί.