Πατάτες γεμιστές με ρεγγοσαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά.
Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό. -
Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα.
-
Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγγας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
-
Γεμίζω με τη ρεγγοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγγας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι.
User Reviews
Exceptional!