Παρφέ με μέλι και αρωματικό τσάι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω να βράσουν 250 ml νερό και βυθίζω εκεί το φακελάκι τσαγιού, για 5 λεπτά. Πετάω το φακελάκι και κρατάω το ρόφημα. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
-
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζω τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύω με το σύρμα. Στερεώνω το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί) και συνεχίζω το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Τότε αποσύρω από τη φωτιά και συνεχίζω και πάλι να χτυπάω τα υλικά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός, για πιο ξεκούραστη δουλειά), μέχρι το μείγμα να κρυώσει, να γίνει χλιαρό. Προσθέτω το κρύο τσάι και ανακατεύω καλά.
-
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη, πυκνή σαντιγί. Την προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).
-
Με ένα πινελάκι βουτυρώνω ελαφρώς 4 - 6 ατομικά μπολάκια (ιδανικά, μπολάκια και σουφλέ) και τα πασπαλίζω με τα τριμμένα φουντούκια. Μοιράζω την κρέμα που ετοίμασα στα μπολάκια και τα βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι το παρφέ να σφίξει αλλά να έχει μια ευχάριστη ελαστικότητα.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️
❤️ ❤️ ❤️