Παρφέ λευκής σοκολάτας με κεράσια
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Στρώνω με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και την αφήνω στην άκρη.
-
Χτυπάω με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω το καυτό γάλα με αργή ροή στο μπολ με τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή*. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα σε μορφή γιαουρτιού. Βάζω την λευκή σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ, το τοποθετώ επάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και την αφήνω να λιώσει.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να μισοκρυώσει. Προσθέτω την κρυωμένη κρέμα των αυγών και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
-
Αδειάζω την μισή ποσότητα του μείγματος στη φόρμα και σκορπίζω τα κεράσια. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη. Την αφήνω στην κατάψυξη για 8 ώρες να παγώσει καλά.
-
Ξεφορμάρω το παρφέ με τη βοήθεια της μεμβράνης και σερβίρω με ολόκληρα κεράσια και τρίμματα λευκής σοκολάτας.
Note
*Ο λόγος που χρησιμοποιούμε καυτό γάλα και μαγειρεύουμε και σε μπεν μαρί είναι για να παστεριώσουμε τους κρόκους και να μην υπάρχουν κίνδυνοι. Μεγάλη προσοχή όμως, γιατί οι κρόκοι μπορεί να κόψουν πολύ εύκολα. Δουλεύουμε το μείγμα σε δυνατές ταχύτητες και χαμηλές φωτιές.