προορισμός…γεύση!

Παπουτσάκια «Λευκά» με μοσχαράκι στιφάδο και μανιτάρια

Παπουτσάκια «Λευκά» με μοσχαράκι στιφάδο και μανιτάρια

5 from 2 votes
1 Add to Favorites
Prep Time 90 mins Cook Time 35 mins Total Time 2 hrs 5 mins Servings: 4

Υλικά

Για την γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και σκουπίζω τις μελιτζάνες. Κόβω ένα λεπτό «καπάκι» από την καθεμία, το οποίο πετάω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω την ψίχα της κάθε μελιτζάνας σταυρωτά. Αλατίζω με αρκετό αλάτι και αφήνω τις μελιτζάνες στην άκρη για 30 λεπτά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Ξεπλένω τις μελιτζάνες από το αλάτι, τις ραντίζω με το ελαιόλαδο και τις βάζω σε ένα ταψάκι. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Με ένα κουτάλι, πιέζω την ψίχα τους που έχει μαλακώσει αρκετά δημιουργώντας κοίλωμα για να τις γεμίσω. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 10- περίπου. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, το πράσινο πιπέρι και αλατίζω. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγευρεύω για 30 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ρίγανη.

Παπουτσάκια

  1. Γεμίζω τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί, με το κοκκινιστό και ισομοιράζω την γραβιέρα. Ψήνω τα παπουτσάκια για 30 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Keywords: παπουτσάκια λευκά με μοσχαράκι στιφάδο,μανιτάρια

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme

  2. Vag

    Love it