Παπαρδέλες με τυρί κρέμα και λωρίδες κοτόπουλου
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βράζω τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές, μαζί με περίπου 200 ml από το νερό που έβρασαν.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνω με το κρασί και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μισό νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει καλά.
-
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, το γάλα και το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και ανακατεύω ξανά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Προσθέτω τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και σερβίρω.