προορισμός…γεύση!

Παντζαρόσουπα κρέμα με «παγάκια» γιαουρτιού

Παντζαρόσουπα κρέμα με «παγάκια» γιαουρτιού

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 hr Total Time 2 hrs 5 mins Servings: 4

Υλικά

Για τα «παγάκια» γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Off On

«Παγάκια» γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον άνηθο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι αδειάζω το μείγμα σε παγοθήκες (όχι σε σακουλάκια-παγοθήκες γιατί το μείγμα δεν είναι ρευστό και δεν θα γεμίσουν εύκολα). Βάζω τις παγοθήκες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.

Σούπα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα παντζάρια με το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ανακατεύω και σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου.

  2. Προσθέτω και τις πατάτες και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω τη σούπα για 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω.

  3. Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ και τη μοιράζω αμέσως σε βαθιά πιάτα ή σε ατομικά μπολάκια. Βάζω από 1 - 2 «παγάκια» γιαουρτιού σε κάθε μερίδα και τα αφήνω να λιώσουν στην καυτή σούπα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: παντζαροσουπα κρεμα με παγακια γιαουρτιου

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Excellent!