Πανακότα σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Αλείφω με λίγο σπορέλαιο 6 ποτήρια του κρασιού ή μπολάκια και τα αφήνω στην άκρη.
-
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω το κρύο νερό και ρίχνω πασπαλιστά την ζελατίνη. Ανακατεύω και την αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και βάζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την σοκολάτα, το αλάτι και τη βανίλια και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
-
Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι στο πρώτο ποτήρι και γεμίζω με το μείγμα. Επαναλαμβάνω και στα υπόλοιπα ποτήρια. Σκεπάζω τα ποτήρια με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
-
Για να ξεφορμάρω τις πανακότες, βουτάω στιγμιαία το ποτήρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό.