Παγωτοταρτάκια με κόκκινα φρούτα, γκρανόλα και μέλι
Υλικά
Για το παγωτό
Για την γκρανόλα
Για τα φρούτα
Εκτέλεση
Για την γκρανόλα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το μέλι με το σπορέλαιο και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου και αδειάζω το μείγμα στη λαμαρίνα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς.
Για τα φρούτα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα και το μέλι και τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μείγμα παχύρρευστο σαν μαρμελάδα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα πιάτο και το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τα παγωτά
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το γάλα και τις 3 κουταλιές μέλι. Παίρνω φόρμες σιλικόνης για μάφιν και στρώνω στη βάση λίγη γκρανόλα. Βάζω 1 γεμάτη κουταλιά μείγμα γιαουρτιού και στο κέντρο ½ κουταλάκι μέλι. Καλύπτω με λίγο γιαουρτένιο μείγμα, 1 κουταλάκι κόκκινα φρούτα και λίγη γκρανόλα. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζω και τις υπόλοιπες θηκούλες. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες.