Παγωτό κανταΐφι
Ingredients
Για το φύλλο
Εκτέλεση
Για το παγωτό
-
Βάζω τα 200 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού.
-
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το καραμελωμένο γάλα και τη βανίλια. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2 δόσεις και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και την βάζω στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσω το φύλλο.
Για το φύλλο
-
Βάζω το φύλλο κανταΐφι σε ένα ξύλο κοπής χωρίς να το ξεχωρίσω και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβω. Το βάζω σε ένα μπολ και το αφρατεύω με τα χέρια μου.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κανταΐφι και ξεκινάω να το καβουρδίζω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει καλά. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Μεταφέρω το καβουρδισμένο φύλλο σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
-
Βγάζω την παγωμένη κρέμα από την κατάψυξη. Σε ένα μεταλλικό σκεύος ρίχνω περίπου το 1/3 της ποσότητας από το καβουρδισμένο φύλλο και πασπαλίζω με λίγα φυστίκια. Με μια κουτάλα ρίχνω την μισή ποσότητα κρέμας. Ρίχνω και πάλι μια ποσότητα κανταΐφι και φυστίκια και καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, σκορπίζω όσα φυστίκια έχουν απομείνει και λίγο καβουρδισμένο φύλλο. Όσο απομείνει το κρατάω για το σερβίρισμα.
Σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη και το βάζω στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.