Παγωτό γιαούρτι με μέλι και λεμόνι
Περιγραφή
Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα.
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Αν και πρόκειται να φτιάξω κάτι πολύ δροσερό, θα αρχίσω … ζεστά. Κι αυτό σημαίνει ότι σε μια κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και ξύσμα του λεμονιού να βράσουν για λίγο. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το μέλι και χυμό του λεμονιού, ανακατεύω και μετά από 2 λεπτά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
-
Σε άλλη κατσαρολίτσα βράζω και την κρέμα γάλακτος. Την αποσύρω αμέσως μόλις πάρει βράση και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει καλά.
-
Μεταφέρω το γιαούρτι στο μπολ ανάμειξης και ρίχνω λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος που είναι πια κρύα. Ανακατεύω καλά και μετά από λίγο προσθέτω το σιρόπι που έχω έτοιμο, με το μέλι και το λεμόνι. Συνεχίζω το ανακάτεμα και μετά από λίγο, το βάζω στον καταψύκτη. Το αφήνω για 30΄.
-
Μόλις περάσουν τα 30΄, βγάζω το παγωτό και το χτυπώ με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το μεταφέρω το δοχείο για παγωτό και το ξαναβάζω στην ψύξη. Μετά από άλλα 30΄το βγάζω και το ξαναχτυπάω πάλι για 3-4 λεπτά. Τέλος, το αφήνω για 2 ώρες να παγώσει καλά.
-
Με την παγωτομηχανή μου, κάτι θα αλλάξει. Θα μεταφέρω σ’ αυτήν το παγωτό αμέσως μετά τα πρώτα 30΄λεπτά που θα μείνει στην κατάψυξη κι αφού χτυπήσω το μείγμα μου. Αφήνοντας εκεί το παγωτό μου, θα είναι έτοιμο σε 50΄με 60΄ λεπτά.
-
Σερβίρω το παγωτό γιαούρτι σε διαφανή ποτήρια. Σπάω σε κομματάκια τα μπισκότα λεμονιού και καθώς βγάζω το παγωτό σε μπαλίτσες, τα ρίχνω ανάμεσα. Γαρνίρω με νήματα της φλούδας του λεμονιού και πασπαλίζω με τη σκούρα ζάχαρη. Είναι στ’ αλήθεια λαχταριστό!
User Reviews
Exceptional!