Γλύκισμα σοκολάτας, παγωμένο
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσω να κάψουν. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω αργά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν καλά.
-
Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζω σε 4 φαρδιά ποτήρια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.
Σερβίρισμα
-
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να ετοιμάσω σφικτή σαντιγί.
Βγάζω από το ψυγείο τα ποτήρια με την κρέμα σοκολάτας και την ραντίζω με το Grand Marnier (ή με το λικέρ πορτοκάλι). Διακοσμώ με τρούφα σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Supreme