Παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο με πάπρικα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω το ζωμό πουλερικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρω από την κατσαρόλα, τα στραγγίζω καλά και αφαιρώ την πέτσα τους. Κρατάω τον ζωμό στην κατσαρόλα, διατηρώντας τον ζεστό. Παίρνω δύο φέτες καπνιστό μπέικον και τις τυλίγω στο κάθε μπουτάκι ξεχωριστά, στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες.
-
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα σοτάρω καλά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφαιρώ από το τηγάνι και χωρίς να αφαιρέσω το ελαιόλαδο που έχει απομείνει, ρίχνω τις φέτες κρεμμυδιού, το λουκάνικο με πάπρικα και τις πιπεριές και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
-
Στον ζωμό που έχω κρατήσει από το βράσιμο του κοτόπουλου, ρίχνω τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύω. Ρίχνω το ζωμό στο τηγάνι με το ρύζι, επαναφέρω τα μπουτάκια κουτόπουλου, προσθέτω τον αρακά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει για 25 λεπτά.
Σερβίρω, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
User Reviews
Yummy